“Kirke” – hvad er det? Hvor er det? Hvornår er det?

Når du hører ordet “kirke”, hvilket billede ser du så for dig? Hvis du er som de fleste, så ser du nok en bygning af mere eller mindre fantasifuld og spektakulær arkitektur og udsmykning som f.eks. denne moderne bygning som ligger i San Marino. Men er det bare det det er, “kirke”?

For os i Kolding Kirkecenter, og for millioner af kristne verden over, er “kirke” meget mere end det. “Kirke” er der hvor Gud´s folk samles, for der er Gud til stede. Det er ikke afhængig af en bestemt type bygning – eller en bygning i det hele taget. Det kan være hvor som helst og når som helst. I Matthæus 18:20 siger Jesus: “Thi hvor to eller tre er forsamlede om mit Navn, der er jeg midt iblandt dem.”

Så “kirke” er der hvor hvor folk samles om Jesu Navn, det være sig i en bygning opført til formålet, i et privat hjem, i busskuret nede ad gaden eller ude i Gud´s fri natur. Hvor som helst hvor Jesus er midtpunkt. Og når du oplever “kirke”, så oplever du, at du er en del af noget større og du oplever et fællesskab hvor du kan finde mening, trøst, åndelig og fysisk helbredelse og fred – alt sammen fordi du er der hvor Jesus er.