SOCIALT ARBEJDE

Kolding Kirkecenter har et ønske om at løfte mennesker ved at møde deres behov på forskellige måder, som vi får det på hjerte.

GAVEN

Vi har siden 2018 gennemført projekt GAVEN i november/december hvert år. Her tilbyder vi forældre i vores lokalområde at kunne søge om julegaver til deres børn. Op til jul åbner vi dørene og inviterer indenfor til julehygge og masser af hygge og leg, så både børn og voksne får en dejlig dag.

FAMILIENETVÆRK

Siden 2020 har vi med mellemrum åbnet for fællesspisning og nærvær, så familier og mennesker fra vores lokalområde kan få et åndehul og mødes om både mad, samtale og hygge på tværs af alder og etniciteter. Vores ønske med disse tiltag er, at kirken skal være et sted, hvor børn, unge og voksne kan føle sig hjemme.

UKRAINE

Da krigen i Ukraine brød ud, og mange ukrainere kom som flygtninge til DK, åbnede vi dørene for at give dem et sted, de kan mødes og have fællesskab. Det foregår med hygge, mad og lege. I december 2022 havde vi kirken fyldt af taknemlige ukrainere til en dansk jul, hvor de kunne prøve alle de danske traditioner. Det lykkedes at skaffe julegaver til alle børnene og selv risalamanden var superpopulær. Følg linket for at se lidt fra ”December 2022 i KKC”

NØDHJÆLP

Vi samarbejder som kirke med andre kirker og organisationer i vores by og i netværk Mosaik, som rækker ud for at gøre en forskel. Heriblandt IAS (International Aid Services) hvor vi vha. indsamlinger sender økonomi afsted, som kan afhjælpe i særlige nødsituationer – det kan være i tilfælde af krig eller naturkatastrofer. Men vi tror på, at ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget – og det prøver vi at efterleve.

Billeder fra kirkens kanotur i maj’22, hvor vi havde inviteret mange ukrainere med til samvær og snobrød.

Billeder fra ”Velkommen Til Kolding” i september’22, hvor vi sammen med de andre kirker i byen rakte ud til de studerende i byen og bød dem velkommen med kage, gode snakke og cykelreparationer. Samt en pizza-after-party.