En anderledes Julefest

Idag, d. 6 december 2020 holdt vi Julefest i Kolding Kirkcenter – en lidt anderledes Julefest på grund af Corona restriktionerne, men hyggelig som altid. Alle skulle møde senest 10:25 (arrangementet gik igang kl. 10:30). Der var stillet stole op i salen i familieenheder således, at folk fra samme husstand kunne sidde sammen medens der var mindst 2 meter mellem de enkelte familier. Der var endda sedler med navn på på stolene, så der ingen tvivl var om hvor man skulle sidde. Da der var flere deltagere end vi måtte være i salen var der nogle der sad i Caféen hvor de kunne følge med på TV skærmene.

Julefesten startede med sang med Lovsangerne i spidsen.

Jytte og Jørgen påtog sig at trylle lidt. De dukkede op med tre udtørrede knolde som de kaldte “Jeriko Roser”. Så kom de dem i hver sin skål og hældte 35 grader varmt vand over, og i løbet af Julefesten livede de tørre knolde op og blev til levende planter. Trylleri? Men der var mening med galskaben, da Jeriko Rosen indgik i Jytte og Jørgens Julefortælling om Josefs, Maries og Jesusbarnets besøg hos en familie i en hule under deres flugt til Ægypten.

Vi så også en lille video hvor nogle af børnene fra Børnekirken blev interviewet om Julen. Det gav en hel masse herlige svar, som nok ikke alle var de svar intervieweren havde forventet – men underholdene var det.

Julefesten i år foregik i skyggen af Corona, og derfor måtte vi indrette os anderledes end normalt. Der var god plads mellem familierne i salen, og nogle måtte tage til takke med at følge med på TV skærme i Caféen. På et tispunkt fik vi alle udleveret “levende” lys – batteri drevet “stearinlys” – som vi tændte da lyset blev dæmpet og vi alle sang “Der tændes tusind Julelys”.

Johanne læste Juleevangeliet for os, og imens blev der vist nogle kunstværker som børnene i Børnekirken havde lavet over temaet “Jul”.

Bagefter gik børnene udenfor – selv om det regnede. De skulle nemlig varme æbleskiver og riste skumfiduser over bål, og det hyggede de sig med. Efterfølgende stod den på “Opgaveleg” – en slags orienteringsløb med poster med forskellige opgaver.

Medens børnene hyggede sig ude i regnen delte Tove Guds ord med os.

Efter Toves tale fortalte hun hvad der så skulle ske, og vi fik se de gaver der var til hver eneste familie repræsenteret ved Julefesten. Børnene fik også den sædvanlige godtepose med hjem. Men inden vi gik blev der lige serveret en ordentlig flæskestegsburger fra Sydgrillen til alle. Burgeren blev indtaget i Caféen for nogle og i Ungdomslokalet for andre. Slushice til både store og små børn var der også.

Selv om årets Julefest var anderledes, så var det en dejlig og velsignet dag i selskab med hinanden og Guds nærvær.