For 4. år i træk gennemførte vi i Kolding Kirkecenter julehjælps projektet GAVEN her i november/december.
Forældre i boligområderne Skovparken og Munkebo fra socialt belastede familier, kunne inden 30. november søge om gaver til deres børn fra legetøjskæden Buddy.

Ved hjælp af firmasponsorater og støtte fra fonde og i samarbejde med Hands & Feet delte vi den 18. december julegaver ud til 98 børn fra i alt 60 familier.

For at medvirke til at begrænse smitte med covid19 afholdt vi i Kolding igen i år et GAVEN arrangement udendørs på kirkens p-plads. Vejret var heldigvis godt, og vi kunne hygge os sammen med æbleskiver, varm kakao, kaffe og the – og så var der konkurrencer for børnene, og julemanden var på besøg. Der var også tændt op i bålfad, hvor børn og voksne kunne varme sig og riste skumfiduser.

Som noget helt særligt i år kunne vi give ekstra gaver med hjem til familierne:

Den ene var ekstra gaver fra LEGO og bl.a. Billigblomst og JYSK, og det andet var et gavekort til juleindkøb til familien. LEGO og gavekortene var en ekstra julehjælp, som vi fik i samarbejde med KIT (Kirkernes Integrations Tjeneste). Det vakte stor glæde hos familierne, som med stor taknemlighed tog imod den ekstra julehjælp.

Dagen blev gennemført ved hjælp af 18 frivillige, som gav sig i at gøre eftermiddagen til en helt særlig oplevelse. Kirkens teenklub ”Ultimate Teen” var dem, der sørgede for at dele gaverne ud – og skabte en mega fed stemning med både julesang og juledans.

Responsen fra børnene og deres familier var overvældende. Nogen var der for første gang, og nogen har været med før. Flere udtrykte, at det var mega fedt at kunne være sammen og ikke bare på drive-in som vi havde det sidste år.

Så snart det er muligt i det nye år, inviterer vi familierne (som har givet os lov til det) ind til Familienetværk. Det er vores mål at skabe et rum, hvor der er plads til alle – hvor vi spiser sammen, vi leger, og vi deler emner, som måske kan være med til at skabe en ny måde at se livet på – og hvor der er plads til samtalen.

Vi vil fra Kolding Kirkecenter sige TUSIND TAK til alle frivillige, alle sponsorer/fonde, Ung Mosaik, Hands & Feet og KIT for at gøre GAVEN 2021 til virkelighed.

Nedenfor viseset udvalg af billeder der giver et indtryk fra dagen.