DECEMBER I KKC

Som kirke har vi et ønske om at være med til at gøre en forskel for mennesker, som virkelig har behov. Det har vi tilfælles med alle kirker, for barmhjertighed og omsorg er kendetegnende for det at være kirke – at vi rækker ud og velsigner mennesker omkring os.

Det har vi her i 2022 forsøgt at gøre på forskellige måder og vil gerne dele lidt indtryk her:

GAVEN 2022

For femte år i træk har vi haft GAVEN, som er et initiativ, som handler om at børn fra socialt udsatte familier i kirkens lokalområde får julegaver – og ved uddeling laver vi en hyggelig dag med masser af julehygge for både store og små. I år fandt det sted lørdag den 17. december. Her var besøg af julemanden, photo booth, juledekorations værksted, konkurrencer med præmier, ansigtsmaling, uddeling af tøj, café stemning i vores kirkesal – og endelig uddeling af julegaverne til børnene. Vi glæder os over at kunne gøre en forskel og håber at vi ved at give det, vi har, kan løfte dem, som har svært ved at få tingene til at hænge sammen.

KIRKENS JULEFEST

Den 12. december var gudstjenesten ændret til en julefest for hele familien. Her havde vi besøg af Jørgen og Lars fra Haderslev, som underholdt os med trylleri og sjove historier. Og selvfølgelig var der julesang og musik, oplæsning af juleevangeliet, godteposer til børnene og en juleprædiken. Bagefter stod det på en sammenskudsjulefrokost i kirkens café. Det blev en flot og rigtig dejlig dag sammen som kirke.

Trylleshow til Julefesten

DANSK JUL FOR UKRAINERE DEN 3. DECEMBER

Vi åbnede kirken lørdag den 3. december for ukrainerne, hvor der blev serveret and, flæskesteg og alt hvad der hører til dansk jul. Risalamanden var et stort hit – og alle mandler blev fundet, så mandelgaverne kunne fordeles. Arrangementet bød også på at bage pebernødder, lave juledekorationer og flette julehjerter og julestjerner. Og så var der julegaver sponsoreret af Lego til børn i alle aldre, da julemanden kom på besøg.

Vores ønske med dagen var at give ukrainerne i vores by en smagsprøve på, hvad jul i Danmark vil sige og for at vise dem, at vi ikke har glemt og overset – midt i vores egen julefest – at de har fået vendt op og ned på deres tilværelse siden sidste jul. En ung ukrainsk far udtrykte ved afslutning: ”I har gjort det lidt lettere for os ved at gøre det her.”

Med dette lille kig ind i december i KKC vil vi som kirke ønske dig som læser med her

EN RIGTIG GLÆDELIG JUL OG ET VELSIGNET NYTÅR.

Hvis du kommer forbi vores kirkehjem, så kig ind. Der er ”næsten altid” kaffe på kanden og mulighed for at møde nogen af os til en snak om stort og småt.