FASTELAVNSFEST FOR UKRAINERE

Lørdag d. 18. februar åbnede vi kirken for det netværk af ukrainske flygtninge, som vi har kontakt til. Dagen bestod af klassisk dansk fastelavn for børn – med pyntning af fastelavnsboller som senere blev spist til varm chokolade med flødeskum og kaffe – med at lave fastelavnsris – med at slå katten af tønden – og så fik vi hotdogs til frokost.

Stemningen var god, og Jørgen sørgede for at lære ukrainerne de klassiske danske fastelavnssange. Der blev kåret 2 gange katte dronning og 2 gange katte konge, da børnene var delt op i to alders grupper. Og skatten i tønderne var en lækker slikpose til hvert barn.

Bagefter blev der uddelt præmier for udklædninger – og historien om den danske fastelavn fik de også en fortælling om – herunder om Jesus vandring fra Johannes dåb til de 40 dages faste i ørkenen til turen rundt i landet, indtil han i Jerusalem gav sig selv for vores skyld.

Flere af forældrene udtrykte stor taknemlighed – de oplever at komme ind i et hjem, hvor der er plads til dem, som flere sagde. Vi er glade for at kunne give dem et åndehul – og at vi kan vise dem, at de er husket og elsket.

Herunder kan du se nogle indtryk fra dagen.