KIRKEBYGGERI I KENYA – KAG Lochoresekon

I Kolding Kirkecenter har vi sat et mål om at støtte kirkebyggeri i Kenya v. Søren og Birgitte Pedersen i år med 15.000 kr. Vi har modtaget billeder og denne hilsen fra Birgitte. Byggeriet er i fuld gang, som I også kan se på billederne her.

FRA BIRGITTE: Kirker kan have mange forskellige design. Også i Kenya. Her plejede en menighed i Lochoresekon i Turkanas ørkenområde i det nordvestlige Kenya at holde deres gudstjenester, så det var deres gamle kirke.

Men ”kirken” blev for lille til menigheden. Og menigheden bad om hjælp til at få en ny og større kirke.

Tidlig morgen 3. dag: Alle søjler og spær er rejst.

Det er virkelig hårdt for vore medarbejdere at arbejde i Turkana.

Det er ekstremt varmt, og det er ikke luksushoteller, de bliver indlogeret på. I Lochoresekon blev de tilbudt at sove i en hytte, men de fandt det mere behageligt og rent at sove udenfor.

Vi er ret overbevist om at vore medarbejdere klarer det bedre end en dansk ung voluntør ville gøre…Sådan en ”fætter” fik vore medarbejdere til at springe til side. En giftedderkop, som blev slået ihjel.

Der er mange små detaljer, der skal være i orden på bygningen. Der kan være kraftige vinde som ørkenstorme i Turkana, og da er det vigtigt, at detaljerne er i orden. Læg mærke til den ”fine” stige… på et par af billederne.

Tagkonstruktionen bestående af piller og tag er færdig. Der er ingen tvivl om, at menigheden nu har fået et meget bedre sted at samles. Der er ikke bare mere plads, men der er også skygge og bedre ly for regnen, når den kommer.

Præsten, som står som nr 2 fra venstre i de grå bukser, hjalp selv til med det praktiske arbejde. Han forventer, at bygningen bliver redskab til, at menigheden vil vokse.

Sammen med menigheden i Loshoresekon ønsker vi fra dybet af vore hjerter at sige jer tak, fordi I er med til at gøre byggeriet af kirken mulig!!! Må Gud velsigne hver enkelt af jer, som giver! Og må I opleve at Gud giver jer tilbage mange fold – også at Gud må lade JER opleve vækst i menigheden. Og vi vil bede menigheden i Lochoresekon bede for jer i Kolding Kirkecenter.